Varför antistatisk behandling på en elektronikfabrik

- Jan 10, 2020-

Varför antistatisk behandling på en elektronikfabrik

1. Antistatiska kläder, elektrostatiska armband och elektrostatiska skor är alla utformade för att minska ansamlingen av statisk elektricitet och låta människor införa statisk elektricitet i marken. Om du har sittat framför arbetsbänken kan antistatiska kläder ge ett bra skydd, men i elektronikfabriken arbetar du ofta inte framför arbetsbänken, men du måste flytta fram och tillbaka. Om det inte finns några antistatiska skor genererar du mycket statisk elektricitet.


Om det omfattande testartestet är effektivt när ditt kroppsskydd kommer in i fabriksområdet misslyckas antistatisk kläder under produktionsprocessen (böjningsliv, dålig kontakt med jordledningen, etc.), kan varje elektronisk komponent som du vidrör skada och skada den.

2. Den mänskliga kroppens elektrostatiska skyddssystem består huvudsakligen av antistatiska handledsband, fotledsband, arbetskläder, strumpor, mössor, handskar eller fingeröverdrag etc., som har funktioner för statisk läckage, neutralisering och skärmning. Den slipade antistatiska behandlingen omfattar huvudsakligen antistatisk keramiskt stålbaserat sammansatt höjdgolv, antistatisk allt stålhöjd golv, antistatisk porslingolvplattor etc.


3. Att jorden i antistatisk process är mycket viktigt för att minska den statiska laddningen som genereras på ledaren. Människokroppen är ledaren och den viktigaste källan för statisk elektricitet. Därför måste vi minska den elektrostatiska laddningen som genereras av personer som kommer i kontakt med känsliga antistatiska komponenter eller komponenter. Det bästa sättet att förhindra statisk elektricitet i människokroppen är genom människokroppen.


I vårt dagliga liv, ibland på grund av slitage, väder, friktion och andra orsaker, får vi ofta kroppen att samla statisk elektricitet, och när vi plötsligt rör vid metall, kommer vi att uppleva smärtan av elektriska stötar. Det kan till och med orsaka ett slags psykologiskt tryck när det händer i ett visst skede. Om du tillfälligt undviker att vidröra järnet kan laddningen på kroppen samlas mer och du kommer att utsättas för en större elektrisk stöt förr eller senare. För att förhindra att statisk elektricitet som genereras i livet från att skada elektroniska komponenter kräver elektronikfabriker anställda att bära statiska kläder, elektrostatiska skor och elektrostatiska armband för att förhindra statisk elektricitet under arbetet och att leda den statiska elektricitet som genereras av människokroppen att undvika Skador på elektroniska komponenter eller ansamling i kroppen kan vara skadliga.