Statisk elektricitet orsakar fel på pekskärmen

- May 04, 2018-

När du är i telefonen, slår telefonen försiktigt på skjutreglaget och skjutreglaget rör sig inte. Med stor ansträngning togs planen kraftigt och telefonen ringde fortfarande. Det här är inte tillräckligt. Det är varmt och batteriet verkar vara snabbt. Ms. Sun, en Changchun-medborgare, trodde att något var fel i telefonen och tog telefonen för att översyna den. Men hon fick höra att det inte fanns något problem.

Under de senaste dagarna misslyckas Suns mobila pekskärmar ofta, särskilt när de är på telefonen, och de glider försiktigt över reglagen. Skärmen rör sig inte och kraften ökas. Skärmen är fortfarande rörlig. Om du tittar på telefonen med högt ljud kan du inte få det. Ibland är det bättre att ta en rad, och ibland är det enkelt att ringa efter att den är trasig. Om du inte fungerar bra har du inga regler att följa.

Igår morse tog Ms Sun mobiltelefonen till tjänsten efter försäljning för testning. Skärmen var väldigt fantastisk. Snabba slag, långsamma slag, ljussteg och tunga slag ledde alla till upptäckten. Ms. Sun gissade att det kan vara relaterat till vädret. Reportern intervjuade 10 mobiltelefoner med pekskärm, varav 5 sa att de hade stött på en sådan situation, och de har blivit vanligare under senare tid. I intervjun fann reportern att vissa prissatta mobiltelefoner inte kan undgå "otur".

Reportern besökte ett antal mobiltelefon reparationer i Changchun City. Många reparationstekniker för mobiltelefoner säger att mobiltelefonens pekskärmsvikt inte har något att göra med temperaturen, men det är inte klart varför detektionen var normal och skärmen avbröts ibland. Säsongsmästaren sa: "Ibland är det inte normalt att vara normalt, och det finns saker som inte är tillräckligt bra." Fru kan inte hålla med detta uttalande, "det måste finnas en anledning".

Slutligen ringde reportern telefonnummer till en mobiltelefon. En operatör berättade för reportern att den lufttemperatur som telefonens pekskärm kan anpassa sig till är mellan -25 ° C och 45 ° C. Även om vädret i Changchun nyligen har blivit varmt har det inte orsakat funktionsfel i pekskärmen.

Operatören sa att om telefonen inte detekteras för många gånger, men pekskärmen ibland störs, är den största orsaken att den heta dagen, luften är torr, kroppens statiska elektricitet ökar, vilket orsakar telefonen över pekskärmen, pekskärmsfel. I sådana fall kan du gnugga fingrarna för att låta statisk elektricitet strömma bort eller tvätta händerna.

När det gäller telefonens kalla dagar och hög värmeförbrukning, och batteriet inte har några onormala problem, sa operatören att det på grund av vädret inte är möjligt att ladda upp el, för att inte förbruka elektricitet snabbt.

Efter att ha läst om detta uttalande uttryckte Ms Sun sitt godkännande. "Jag brukar ha mer statisk elektricitet än någon annan." I går eftermiddag kunde inte Ms Suns pekskärm återupptas igen. Enligt reporterns uttalande, efter att ha tvättat händerna, rörde hon på skärmen. Det funkar verkligen.