Det är inte svårt att skilja ESD Mats

- May 08, 2018-

ESD-mattor, även kända som anti-statiskt gummi, anti-statiska bordsmattor, etc., är generellt tvådimensionella, ytskiktet är ett statiskt dissipativt skikt, det undre skiktet är ett ledande skikt. Färgen på ytskiktet är grönt, grått, blått mm. Det finns även lätta och matta ytor och bottenskiktet är svart.


Det finns många typer av antistatiska mattor som säljs på marknaden, inklusive PVC och allgummi, och till och med många antistatiska mattor är gjorda av återvunna material. Operatörer säger att kvaliteten på de antistatiska mattorna de säljer är bäst. Är det riktigt bra? Vilken typ av kvalitet är bättre? Låt oss analysera det tillsammans.

Antistatiska mattor är huvudsakligen gjorda av statiska ledande material, statiska dissipationsmaterial och syntetiskt gummi, som tillverkas genom en mängd olika processer. De håller länge länge, har bra anti-syra, anti-alkali och anti-kemiska lösningsmedel, och är slitstarka. Lätt att rengöra, så att du kan se att huvudmaterialet i den antistatiska mattan är gummi, även kallad nitrilgummi. NBR är i sig en naturlig halvledare med antistatiska egenskaper. Dess molekylära struktur består av många kolkedjor och kan lagra en viss statisk elektricitet. Det kan introduceras i det inre skiktet och släppas på kort tid. Den största funktionen hos den antistatiska matta är att lagra en stor mängd statisk elektricitet och ladda ur el på ett ögonblick. Det allmänna livet är ca 5 år.

Jämfört med gummi anti-statisk matta, är den antistatiska matta av PVC tillverkad billigt. Anledningen till att det kan förhindra statisk elektricitet är på grund av det antistatiska medlet som läggs till i produktionen. Denna produkt är en kemisk produkt med 3-6 delar. Månen kommer gradvis att blekna, vilket också leder till sämre elektrostatiska effekter.

Efter ovanstående jämförelse borde alla veta att materialets kudde är bättre. Vi kan göra skillnader baserade på flera metoder, såsom motståndskraft, lukt, flammar, att se ytskrapor, kontrasterande mjukhet etc. Dessa ytanalyser kan hjälpa alla att skilja sig i stor utsträckning från sin kvalitet. Vissa professionella kunskaper gör att du kan köpa en bra anti-statisk mat av god kvalitet är inte svårt.