Hur man väljer rätt antistatisk Esd-mapp

- May 22, 2018-

Hur man väljer rätt antistatisk ESD-mapp


Nyligen har många kunder telefon eller online konsultation relaterat till frågan om anti-statiska mappar, har detta behov, det finns flera kunder har blivit en enda. Numera lägger många industrier, såsom elektronik och precisionsinstrument, stor vikt vid renhet och elektrostatiskt skydd. Förutom att ha antistatisk utrustning och använda antistatisk utrustning, har vissa företag speciella krav för mappen där filer lagras på produktionsgolvet. Använd en antistatisk mapp.

esd folder.JPG

Många människors förståelse av anti-statiska mappar är fortfarande mycket vagt. De vet inte vilken man de ska välja för att vara lämpliga för sig själva. Vilka principer bör följas i urvalsprocessen. Följande metoder är för din referens.

Enligt de olika lagrade filerna kommer också valet av antistatiska mappar att vara olika. Till exempel, på produktlinjens arbetsflödesform ska en ESD transparent papperspåse med transparent PE-material väljas. Du kan använda flersidiga mappar av PET och PE material för lagring av data. Färgerna är oftast svarta.

När vi väljer den antistatiska mappen måste vi vara uppmärksamma på det. Vi bör tydligt skilja ytan beläggning mappen från den ursprungliga elektrostatiska material injektionsmappen, även om den elektrostatiska spänningen på den belagda mappen kan nå mindre än 100V. Men kommer livslängden av elektrostatiskt sprutade antistatiska mappar att vara mycket korta? Svaret är ja. Den sprutade mappen löses upp i vatten. Om du inte ägnar särskild uppmärksamhet åt underhåll under normalt arbete, torka av det med vatten, det är väldigt lätt att orsaka problem, och den statiska materialmappen kan permanent ESD.

Valet av ESD-mapp kan inte ignoreras. Vi bör välja inköp av ovanstående metod som referens, så att vi kan välja lämplig antistatisk mapp.