ESD handledsrem

- May 31, 2018-

Varför inte välja en billig ESD handledsrem?


ESD handledsremmar är handledsremmar som arbetstagare använder för att ladda ur statisk elektricitet på handleden. De används ofta i produktionen av elektroniska produkter. Indelad i sladd och sladd, talar vi inte idag om trådlösa, eftersom det trådlösa handledsbandet har mycket mindre elektrostatisk urladdning än sladdad. Antistatisk handledsrem (rep) Den består av elastiskt band, aktiv snäpp, fjäderkabel, skyddsmotstånd och kontakt eller hylsa. Det inre skiktet av elastiskt band är stickat med antistatiskt garn, och ytterskiktet är stickat med vanligt garn. När arbetstagaren bär handleden på handleden trycker han på knappknappen och den andra änden av kontakten eller klippet är jordad så att kroppens statiska elektricitet kan släppas effektivt.

Efter att ESD-armbandet har använts under en tidsperiod sträcker man handledsremmarna kontinuerligt och böjer sig under processen och trådarna i några av de billiga handledsremmarna är avbrutna och den antistatiska effekten erhålls inte. Det är inte känt att det har blivit ineffektivt, vilket orsakar elektrostatiska olyckor efter att ha berört statisk känsliga delar. Men anti-statiska handledsremmar med relativt höga priser som produceras av regelbundna tillverkare lider inte av denna typ av situation. De har genomgått många rigorösa tester för att hänga tunga föremål och strikt övervaka produktprocesser, kvalitet och processer. Produkten kan uppfylla det angivna antalet böjtider och kan garantera livslängden. Detta är anledningen till att vissa utländska företag har utsetts utländska märken wristbands.

När en person berör en hög statisk strömförsörjning på grund av felaktig åtkomst, införs en stor mängd statisk laddning på ett ögonblick, och när jonet är för sent för att slutföras kan det antistatiska handleden bära jonneutralisering (för Corona-utsläppseffekten) genom att låna samma externa luftvattenmolekyl som skruven. Eliminerar statisk elektricitet effektivt och uppnår det ultimata målet med elektrostatisk urladdning (statisk spänningsbalans). Vissa inhemska billiga antistatiska handledsremmar kan emellertid inte kunna neutralisera statisk elektricitet i rätt tid. Till exempel kan en snäppknapps position ibland vara mindre tätt efter flera användningsperioder. När en arbetare är i drift, är Människor ständigt aktiva och statisk elektricitet genereras ständigt. Samtidigt är handledsbandet ibland helt åtspänt, och ibland är det inte helt fastsatt. Det är mycket troligt att kroppens statiska elektricitet bryter ner chipet inom 0,1 sekunder, vilket orsakar en elektrostatisk olycka utan några "spår".

esd wrist strap.JPG

Den nuvarande kinesiska ESD-armbandsstatusen är låg kvalitet och lågt pris. Så att standarden endast gäller för produktens prestanda finns det ingen standard för kvalitet. Så länge produkten kan nå 1MΩ motstånd är kvalificerad. Ingen standard eller garanti kan lämnas för livslängd. Därför rekommenderas att om själva produkten har ett relativt högt krav på statisk elektricitet för att förhindra att statiska elolyckor uppstår, måste principen om antistatisk utrustning, verktyg etc. inte vara eftertraktad, annars skulle skadan orsakad av elektrostatiska olyckor kommer att bli ännu större.