Antistatisk handledsrem

- May 30, 2018-

Vilka är fördelarna och nackdelarna med ESD-armband?


Antistatiska handledsremmar är ett av de mest använda mänskliga skyddsverktygen i elektronikfabriker. Arbetare bär dem på jobbet eller i jobbet, men hur många människor förstår verkligen de materiella och statiska urladdningsförhållandena i det antistatiska armbandet? Det är inte säkert att de inte kommer att lämna sina händer, men de bör också förstå mer. Om användningen av antistatiska handledsremmar med dålig elektrisk ledningsförmåga inte har någon effekt alls.

I själva verket är det antistatiska handledsremmen det snabbaste och mest ekonomiska sättet att släppa statisk elektricitet. Kvaliteten på antistatiska handledsband på marknaden är nu ojämn, och priset är mycket annorlunda. Självklart är vanliga människor som köper psykologi naturligtvis billiga och av god kvalitet. , men två bör ta sin vikt i stället för en, eller borde vara baserad på kvalitetshänsyn.

esd wrist strap.JPG

ESD-armband som för närvarande finns på marknaden är huvudsakligen indelade i två typer, kopparkärnkablar och aluminiumkärnkablar. Kopparkärnkabeln har fördelar framför aluminiumkärnan och har använts i många årtionden. De mekaniska och elektriska egenskaperna hos kärnkabeln i aluminium eller aluminiumlegering är överlägsna kopparledarens, så huvudansökan är numera kopparledaren.


Därför måste vi polera våra ögon när vi köper och väljer antistatiska handledsremmar. Först och främst tittar vi på graden av fint utförande när det gäller utseende. Den andra är det viktigaste. Vi måste se till att det finns en koppar- eller aluminiumkärna, och ännu värre, en aluminiumlegering. Kärnan kan bara förlängas om den väljs.