Avlägsnar effektivt statisk elektricitet från människokroppen

- Jan 14, 2020-

Avlägsnar effektivt statisk elektricitet från människokroppen

Static Elimination Ball

Först och främst bör vi, med tanke på mekanismen för statisk elproduktion, börja med att minska isoleringen av relaterade föremål så att även om de två objekten inte genererar friktion och genererar mindre statisk elektricitet, finns följande huvudåtgärder:


1. Håll miljön vid en viss luftfuktighet. Övningen har visat att i norra regionen eller under torr vinter är fallen av fel på grund av statisk elektricitet mycket större än i sydostkustområdet eller andra säsonger, så på vissa viktiga platser, som datorrum, laboratorium och utrustningsinstallation verkstad, bör det övervägas Problemet med att upprätthålla en viss luftfuktighet, särskilt för stängda luftkonditionerade rum, bör det finnas viss luftfuktighetskontrollutrustning.


2. Lägg antistatiska golv eller mattor. För närvarande kan sådana plastgolv- eller mattaprodukter med viss elektrisk konduktivitet effektivt undertrycka statisk elektricitet som genereras av människor som går.


3. Använd jonvindpistol, jonhuvud, jonstång och andra anläggningar för att förhindra statisk elektricitet inom ett visst område.


4. Halvledaranordningar ska placeras i antistatiska plastbehållare eller antistatiska plastpåsar. Sådana antistatiska behållare har god elektrisk konduktivitet och kan effektivt förhindra generering av statisk elektricitet. Naturligtvis bör förhållandena placeras i en metallbehållare eller packas med metallfolie.


5. Operatörerna ska bära antistatiska handremmar på handlederna. Sådana remmar bör ha god jordprestanda. Denna åtgärd är den mest effektiva.