Antistatisk band

- Jun 09, 2018-

Vad är principen om anti-statisk tejp?


Det antistatiska medlet i det anti-statiska tejpen kan effektivt absorbera "vattnet" i utseendet på produkten och luften. Efter att fukten har erhållits kan den neutralisera statisk elektricitet för att uppnå effekten av antistatisk. Det antistatiska tejpen ligger i tejpbasen. Ett antistatiskt medel sättes till materialet eller limet.

Innan filmen blåses tillsätts det antistatiska medlet och blandas ihop med skruvmjukningen. Detta är relativt enkelt. De flesta av de antistatiska banden är PP / PE material. Blås sedan filmen. Efter det att produkten har kommit in, eftersom det antistatiska medlet fördelas i hartset och det antistatiska medlet är ett externt aktivt medel med låg molekylvikt, har den egenskapen hos hydrofil fuktabsorption och det migrerar lätt från insidan av hartset till Produktets yttre utseende (absorberar luftfuktighet), bildar ett vattenmolekylskikt, vilket därigenom uppnår effekten av utmatning av statisk elektricitet.


Det skyddar också extern personal och utrustning från ESD elektrostatisk urladdning och extern elektromagnetisk strålning. Det antistatiska tejpen är lämplig för transport och förpackning av elektrostatiska känsliga högteknologiska elektroniska produkter som PCB och IC. Inte bara antistatisk band alla antistatiska egenskaper. Med utmärkt anti-statisk, anti-RF, vattentät ånga infiltration, salt spray och många andra funktioner. Den unika firskiktstrukturen skapar en "sensing hood" -effekt för att förhindra att det antistatiska tejpets innehåll isoleras från det elektrostatiska fältet. Dessutom är det inre skiktet bestående av vinyl som kan eliminera statisk elektricitet och har utmärkta antistatiska egenskaper. De inre och yttre skikten av anti-statiska skärmningsmaterial är sammansatta av transparenta antistatmaterial, och mitten är ett genomskinligt ledande metallskikt. Därför har den goda anti-statiska och elektrostatiska skärmegenskaper. Dess utseende är silvergrå och genomskinlig och kan se genom de förpackade föremålen.


Vad är ESD-tejp? Vi brukar kalla det esd tejp eftersom dess huvudsakliga syfte är att förhindra statisk elektricitet. Vid inköpstillfället ser vi antistatiska etiketter på förpackningen, som vanligtvis används i förpackningen av elektroniska produkter.

Den elektrostatiska tejpen är belagd med ett antistatiskt tryckkänsligt klister på ytan på uppfilmen, och sedan tillverkas den i ett elektrostatiskt tejp efter antistatisk behandling. Den har två färger, svart och transparent, med ett ytmotstånd på 10 ^ 8Ω-10 ^ 10Ω.

Efter inköp av elektrostatisk tejp måste det lagras bra och det får inte lagras tillsammans med andra band för att undvika att det placeras i direkt solljus. Temperaturen kan hållas vid rumstemperatur. Elektrostatisk tejp används huvudsakligen för att klistra in elektroniska ytor och antistatisk behandling krävs. Plats att använda.