Antistatisk kläder

- Jun 09, 2018-

Tänk inte att rengöring av anti-statiska kläder är väldigt enkelt


Som vi alla vet måste användningen av antistatisk kläder och hantering ha rätt metod, inte slarvig. Den viktigaste delen av hanteringen av anti-statiska kläder är rengöring. Det är bäst för företag att välja ett professionellt städföretag för rengöring. Om det finns olja i de anti-statiska kläderna som har återställts, ska oljan avlägsnas noga före tvättprocessen.

cleanroom esd clothes.jpg

Tvätta, bryta, spänne och andra tillbehör måste inspekteras före tvätt och reparation, byte eller skrotning av defekta delar. Det måste rengöras, torkas och förpackas i ett rent rum som är renare än ett rent rum med arbetskläder. För att avlägsna vattenlösliga föroreningar tvättas de med färskt vatten och tvättas slutligen med destillerat lösningsmedel för att avlägsna oljiga föroreningar.


Antistatisk kläder med spänne ska tvättas i böjt tillstånd. Torka i ett dedikerat renluftscirkulationssystem. Efter torkning viks den i ett rent utrymme för tvätt, packas i en ren polyesterpåse eller nylonpåse och kan packas i dubbla lager på begäran. Det kan också vakuumtätas. Förpackningsmaterialet tillverkas företrädesvis av material med goda antistatiska egenskaper. Eftersom vikningsprocessen sannolikt genererar damm, måste vikningen genomföras i ett renrum på hög nivå. Till exempel, en 100-nivå ren arbets klädvecka paket ska utföras i en klass 10 miljö.


Antistatisk rengöring av kläder är inte lätt. Om du känner dig väldigt enkel först bör du ändra ditt sinne från och med nu och följa ovanstående metoder för att öka livslängden för dina antistatiska kläder.